Rijbewijs halen

Wat komt er tegenwoordig eigenlijk kijken bij het halen van je rijbewijs. We leggen het uit in een kort overzicht.

Onze rijlessen starten en eindigen op onze rijschool in Naaldwijk.
Doordat wij tijdens onze lessen geen andere leerlingen hoeven op te halen of weg te brengen houden we 100% effectieve lestijd.
Onze lessen kunnen zowel in schakel als automaat gegeven worden.

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen, met rijden met verkeer om ons heen, rijden wij onze lessen voornamelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 en 17:00.
Lessen in de avonden zijn ook mogelijk, maar we hebben hier een beperkt aanbod in. Mocht je enkel na 17:00 of op de zaterdagochtend kunnen rijden informeer dan tijdig of daar de mogelijkheid voor is.

Hieronder lees je alle stappen die je moet doorlopen tot het behalen van je rijbewijs.

Checkmark
Meer dan 20 jaar ervaring!
Checkmark
Korte lijnen, persoonlijk contact
Checkmark
Moderne lesauto's
Checkmark
Erkende rijschool voor ADHD en autisme

Inschrijven

Nadat je een rijschool hebt uitgekozen is de eerste stap je in te schrijven. Schrijf je op tijd in om een lange wachttijd te voorkomen.

Theorie

Eén van de onderschatte onderdelen van het behalen van je rijbewijs is het theoriecertificaat. Zonder theorie geen praktijk examen. Begin zo vroeg mogelijk aan je theorie. De theoriestof kun je door zelfstudie, klassikale theoriecursus of individuele les leren.

Rijsimulator

Als één van de weinige rijscholen in onze regio bieden wij een vooropleiding in de simulator aan. Hier leer je de basishandelingen van het autorijden. Hiermee start je, je eerste les in de echte auto een stuk zelfverzekerder, pak je de aan te leren lesstof makkelijker op en is de slagingskans hoger.

Praktijkopleiding

Onze praktijklessen kunnen gereden worden in een handgeschakelde auto of een automaat. Met je instructeur werk je stapsgewijs naar een tussentijdse toets of een examen toe.

Examenaanvraag

Eindelijk! Alle stof is behandeld en de instructeur vraagt samen met jou je examen aan. Om goed voorbereid aan te komen op een examen kun je een tussentijdse toets doen.

Het examen

Tijdens een rit van ongeveer 40 minuten laat jij aan je examinator zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden.

Geslaagd!

Gefeliciteerd! Je kunt jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Je mag het voertuig pas besturen als je het rijbewijs hebt opgehaald.

Gezakt…. en nu ?

Dat is natuurlijk flink balen. Na je examen legt de examinator uit welke onderdelen onvoldoende waren. Dit zie je ook terug op je uitslagformulier. We vragen zo snel mogelijk een herexamen aan. In de tussentijd heb je tijd om aan je zwakke punten te werken.

Maak kennis met ons. Schrijf je vrijblijvend in.

Makkelijk en snel

Vul onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om je eerste rijles in te plannen.

* verplichte velden

Vragen, of liever inschrijven via de telefoon?

Bel ons tijdens kantooruren (09:00 - 16:00) van maandag tot en met vrijdag.

0174 500504